Monday, December 8, 2014

PANTAI MERCHANG...

lama betol dok nulis..
baru hari ni ada peluang nok nulis...
baru ni ada gi kenduri kawen..
lepas je kenduri..
berpakat dengan abang aku..ustaz mi...adik aku..
kakak aku..kakak ipor..anak sedara...
gi lepak kat pantai merchang...
bawak kete sendiri takpe lah nak lepak lama lama..
tamboh plok datin dok ikut..
apa lagi..raya cina lah aku..
hehehehe...
dulu kat pantai merchang ni tempat naik ikan...
tempat anak2 dara duk pilih bilis....
tempat orang wat budu..
tapi leni gok..
senyap tupah pantai ni...
jom layan gambo hok dang aku ambik...









ni lah pengantin nyer..
majlis sambut menantu..
lupa plok tanyer nama apa pengantin ni..

Saturday, November 22, 2014

BANJIR...

seminggu hujan turun tak henti..henti..
di sebabkan orang dah tambung tanah kiri kanan..
jadi aku dah standby awal awal..
peti sejuk angkat terus naik atas..
senang citer...
cuma dapur je lah masih duk kat bawah..
masak macam biasa lah pakai kasut phua chu kang..
alhamdulillah semalam dengan hari ni ada panas..
memang membasuh gile gile lah sebelom gi keje...
air pun srut doh skit...
tapi malas nak basuh lata lagi..
takut banjir lagi..
jadi pada sapa sapa yang dah buat tempahan nak duk kat homestay aku..
cuti sekoloh ni semua di batal kan....
harap maklum...



lada yang datin tanam..
sempat kutip sebelom tenggelam..

akibat kesejukan..
lupa nak bagi selimut..
heheheh

pokok lada datin aku dah tak dapat.
diselamatkan lagi...
seminggu tenggelam..
pokok dia hari ni dah makin condong..
tunggu masa nak mapuh lah tu..
sayang plok sebab buah dia memang banyak..
aku buat jeruk lada..
sedap...


buat masa sekarang ni langsung tak dapat nak BW...
net memang slow tahap gaban..
aku nak taip entry ni pun ambik masa kat 3 jam...
rasa macam buang masa sangat sangat..
duk terconggok depan pc...
nak main candy keras pun dok leh..
stress sungguh aku...
doh lah game tu wat aku jadi stress..
dok leh main game laaaaagi buat aku jadi stress...

Wednesday, November 12, 2014

TAK CUKUP MASA..

sekarang ni kan malas betol lah nak menulis...
balik keje...sambung menjahit kat umah plok..
alhamdulillah rezeki melimpah ruah...
leh lah buat simpanan balik...
sekarang ni plok asik hujan je..
line pun tak bagus...
nasib baik datin takde..
kalau dok dengar lah datin duk beleber...
umah jarang berkemas..
time datin nak balik je aku setak kemas umah..
hahahaha...jangan tiru perangai aku ok...


alhamdulillah rezeki...
datin bagi aku kancil sekor...
buat gi keje..
leni kan musim hujan...
takut demam...
sebenar nyer datin malas wi aku kagor kete dia..
datin kata aku ganas bawak kete..
hehehe....
FIL aku plok pesan..
doh ada kete ni..
gi jalan sokmo kat tempat sibuk..
baru boleh mahir kaki..
masa depan diorang aku angguk je..
balik kat umah..
aku sipan kancil bawah setor..
huhuhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...