Sunday, September 14, 2014

KALA BULAN MENGAMBANG...

hari tu kan masa balik lepak kat umah kakak ipar aku..
ternampak bulan penuh..
besar sangat...
memang tak lepas peluang lah..
bukan senang nak tengok bulan penuh macam ni..
aku lupa plok tengok kalendar islam..
berapa haribulan...
huhuhuh...


masa ni baru pukul 6.30 ptg..

nak ambik bulan tengah malam..
dalam pukul 9 mlm...
besar dan comel sangat..
tapi tulah gambo bulan jadi cahaya pecah ..
sudah nyer aku set miniature effect..
jadi lah gini...

Friday, September 5, 2014

POKOK KERDAS...

Sempat lah jugak merayau..
snap pokok kerdas..
pegang je buah dia..
perghhhh....aroma yang agak kurang enak..
bagi pengemar buah kerdas mungkin aroma dia boleh buat perut jadi lapor...
kat umah MIL aku..
rata2...memang suke makan kerdas..
but..not including aku lah.....
aroma dalam bilik air..memang xleh tahan...
bagi yang tak pernah tengok kerdas..
layan je gambo kat bawah..







Wednesday, September 3, 2014

BUAH KEDONDONG...

masa datin sibuk tanam tebu..
aku sibuk merayaaaappppp jeee....
jap2 kaki dah boleh sepak bola ni...
ni lah 1st time aku merayap...
tapi takleh jauh..
takut jugak...
bab sini banyak tebuan yang berterbangan...
kan kalu gi jauh..silap hari bulan kena gigit ..
jenuh nak menjerit...



aku tanyer datin...
pokok benda ni..
datin kata...
'ni lah pokok dokong'..
pokok dokong?
macam pelik je...
walaupun lama aku duk kat jepun....
tapi jangan lah kencing aku..
takan lah aku tak kenal pokok dokong..
sekali datin cakap..
'hehehe...saloh..nak kabor kedondong tadi'..
cisss....

aku cari yang bunga kembang..
tapi dok jupe lah plok...
nak tengok jugak guane bunga kedondong..

ni je lah yang jupe..
tapi dok kembang jugak..

ni lah buah kedondong...
kalau tengok citer2 zaman dulu..
asal ngandung ngidam buah kedondong..
asal nak makan buah kedondong mesti mengandung..
tak faham aku..
bukan best pun buah ni...
tapi jeruk kedondong..
sedaaaaapppp.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...