Sunday, May 10, 2015

TERIMA KASIH NUFFNANG...

Kali kedua cash out nuffnang..
baru 2 kali dah kecoh kan..
orang lain tu banyak kali tak bising pun..
hahahah..
takde apa nak tulis...
ni pun kebetulan balik dungun...
dapat cek..
dapat lah menulis...
hohoho..
esok nak gi bankin...
mungkin cek yang last kan..
aku dah pencen dari segala hal..
huhuhuhuhu...

Wednesday, April 29, 2015

MACAM-MACAM ADA

dah lama tak klik2 gambo..
jap2 dah pencen ni..
aku ambik skim pencen awal...hehehehe..
masa banyak dengan membaca buku..
tu pun pinjam dengan pustaka...
jom layan gambo..


aku selalu kuar jemur baju ikut pintu dapur,..
bukak je pintu tebuan ..kelulut ..
memang banyak..
duk korek tanah lah...duk hurung apa ntah..
siap jemur baju..
aku klik lah gambo ni hah..
tapi nasib baik lah takde plok diorang ketik aku..

kat tepi umah sewa aku,...
memang melata bunga kemunting cina..
sementelah plok aku memang duk kat kampung padang kemunting..
nama je padang kemunting..
sepanjang duk sini pokok kemunting pun aku ..
dok jupe..

yang ni plok bunga kemunting cina warna putih..

nak ambik titis air atas bunga..
tapi lambat sangat..
air pun dah kering..

spider kat pokok limau belakang umah..
sekali tengok macam sotong pun ada jugak ..

Sunday, April 26, 2015

PANTAI KEMASIK....


tak sangka ada jugak peminat aku..heheheh...
bukan kita tak nak menulis dik ooo...
kita minat sangat menulis...
cuma jap2 pindah kat kemaman ni...
semua kite terpaksa lupa kan..
hahahaha...ayat menagih simpati tu...
hahahha...sebenar nyer dik...akak duk kemaman ni PC akak tak bawak tu yang..
tak boleh nak tulis apa2..
ni pun dapat menulis sebab akak balik jap kat dungun...
mata dah ngantuk tapi demi tak menghampa kan dik nak baca jugak entry akak..
akak menulis jugak..hak hakhak....
nak update dalam tipon pun ..
tipon kecik..asik low space..low space..
tunggu akak beli public phone lah baru tak low space..kihkihkih....


hari tu gi lah jalan2 kat pantai kemasik..
anak sedara aku sibuk nak BBQ...
tapi tulah gambo banyak dalam tipon..
dah banyak dalam tipon semua aku terdelete..
sebab dah low space...
dalam kamera aku ada sikit je gambo..
takpe kan..

napok ada satu mamat tu..
bukan main excited dengan baju ala2 nak menyelam gitu..
nak tau jugak dia duk wat bnda..
tapi tu tak bermakna aku ni kaki skodeng ok..
tidak sama sekali..

bile zoom..
rupanyer nak menjala ikan..
adalah napok ..
banyak lah jugak ikan...
tapi segan plok nak meredah ambik gambo ikan..


abai je makcik ni...
menyibuk sangat ..
mujur tak melentang jatuh nyer..
hahahahha...

tengah syok BBQ..
napok lah orang tengah duk ambik gambo kawen..
cina mari maa..

kiut sangat..
dengan warna merah menyala...
di tengah panas terik tu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...